NYHETERCopyleft Software

Hva er FIX?Hva er GNU?Hva er mp3.no?

Hva er copyleft?Hva er FreeBSD?Hva er IDG Norge?


På denne siden finner du nyhetet som angår Copyleft Software. Foruten saker som handler direkte om oss, er det ting fra de forskjellige prosjektene vi er involvert i, da spesielt FIX. Vi har også tatt med ting som har med GNU og Linux å gjøre.

Webmail for Copyleft-brukere!
Folk med e-post-kontoer hos oss på Copyleft (og de som har login på FIX-serveren bzzzt.fix.no) kan nå lese e-posten sin via web. Dette gjelder også for de med shell-login som ikke kan bruke POP3.






Copyleft flytter! Nytt telefonnummer!
Vi har flyttet kontoret til Rodeløkka, nærmere bestemt Dælenggata 20. Nytt telefonnummer er 22 71 67 00.






Forandringer på websidene!
Vi har en ny midlertidig engelsk forside. Vi har fjernet hele seksjonen for eksempler, og lagt til en ny seksjon for ressurser. Her er det blant annet listet opp forskjellige nett-tjenester Copyleft og FIX leverer, foruten diverse andre nyttige linker.






Julebord!
Copyleft avholder ikke juelbord selv, men vi deltar på FIX-julebordet, som er i ferd med å bli tradisjon. Tidspunkt og sted vil bli annonsert i konferansen fix.no.arrangement, på FIX.






Vedtekstendring!
Vi har forandret på vår vedtekt §13, slik at vi nå kan videreutvikle eksisterende programpakker som ikke er under GPL. Kodem må allikevel være under en fri lisens, som definert av FSF. Dette kan f. eks. inkludere X11-, BSD- og IBM PL-lisensene.






Copyleft i Praha!
Representanter for firmaet deltok i protestene mot IMF på IMF-toppmøtet i Praha i september. Vår parole var "NO SOFTWARE PATENTS!" Støtt saka!






Nye folk!
Vi har en del nye folk på Copyleft. Det har vært en del folk innom, og vi har listet opp mange av de som er med, eller har vært med på prosjekter hos oss, under seksjonen folk.






Corpyleft.com!
Jada! Vi er med i den nye økonomien, og har herved blitt en vaskeekte Dot Com. Vi føler dette nye domenenavnet understreker vår commitment til dagens dotconomy samtidig som det beskriver vår nye rolle som aksjeselskap. Image er alt!






Copyleft blir OpenSRS-registrar!
Vi har blitt registrarer gjennom OpenSRS, og har dermed muligheten til å registrere com/net/org- domener raskt og billig. OpenSRS er et flott eksempel på hva man kan oppnå med samarbeid og fri software.






Copyleft blir registarer for .no-domener!
NorID fant det plutselig for godt å kreve kr. 10.000.- av oss for at vi skulle få fortsette å registrere .no-domener. Men vi er ikke lei oss, vi fikk denne flotte CDen av dem, vel verdt pengene!






Nytt telefonnummer!
Vi har byttet telefonnummer på kontoret, så man må heretter ringe 22 17 55 82 for å få tak i oss. Vi gjør oppmerksom på at det som regel ikke er mulig å få tak i oss før rundt 12:00.






Dato for FIX Vestifal 2000 satt!
Årets Vestifal vil finne sted i Fredrikstad, og vare fra tirsdag, 27. juni til mandag 3. juli. For å lese mer om dette må man logge inn på FIX og lese konferansene fix.en.main og fix.no.arrangement.






Copyleft blir aksjeselskap!
I dag, 17. mai 2000, ble aksjeselskapet Copyleft Software AS stiftet. Det tar over virksomheten etter det personlige foretaket Copyleft Software. Vi har lagt ut våre vedtekter på nett.






Ny nedetid på Copyleft!
Søndag 27., fra klokken 12:00 til 14:00 norsk tid, vil alle tjenester fra Copyleft Software (og tildels også FIX) være nede grunnet oppgradering av maskinvare. Vi har en egen side med mer info.





Vi har byttet til OpenBSD!
Vi har nå byttet fra Linux til OpenBSD på to av våre servere, av sikkerhetshensyn. Overføringen gikk smertefritt, og de aller fleste tjenester virker som normal. Rapportér problemer øyeblikkelig.






Nedetid på Copyleft!
Onsdag 16., fra klokken 20:00 til 23:00 norsk tid, vil alle tjenester fra Copyleft Software (og tildels også FIX) være nede grunnet bytte fra Linux til OpenBSD. Vi har en egen side med mer info.






Flux 0.4.0 sluppet!
En ny utgave av flux (c-biblioteket som ligger til grunn for blant annet FIDEL) er ute. Høydepunkter inkluderer sterk kryptering og nye websider. Flux er GPL, og laget av Hans Petter Jansson i Styx.






FIX flyttet - oppringttjeneste nede!
Serveren som kjører fix.no er midlertidig flyttet mens vi venter på at en UPS oppgraderes. Det vil ikke være mulig å bruke oppringt før vi har flyttet tilbake. Vi nådde forøvrig 267 dager oppetid.






Problemer med "feskar.net"!
Hr. Raknerud kom i skade for å glemme å betale inn årsavgiften for dette domenet, og det forsvant dermed i omtrent en dag. Dersom noen fremdeles ikke når fram, prøv bzzzt.fix.no som navn i stedet.






Nye Copyleft-folk!
Martin Eggen er vår nye sysadmin, og Ole Aamot er engasjert for å bygge opp utviklerdistribusjon av gnome. Mer info kommer snart på brukersidene våre.






Flux 0.3.0 sluppet!
Hans Petter Jansson i Styx har sluppet den endelige 0.3.0-utgaven av flux-biblioteket, koden som er grunnlaget for både server og klient i FIDEL-prosjektet. Flux er selvsagt GPL.






Copyleft Software får nye websider!
Vi har endelig åpnet våre nye websider. Vi rakk ikke å sette opp alt slik vi hadde planlagt det, men vi tar det igjen etterhvert. Vi har laget en liste over ting som vi planlegger å ordne.






FIX når 200 dager oppetid!
For første gang i historien når FIX' login-server fluxpod.fix.no 200 dagers sammenhengende oppetid. Dette skyldes selvsagt at vi nå tilber Satan!






CLS tilbyr nå fastlinjetilkobling!
Vi kan nå tilby oppkobling mot internett via fastlinje til gunstige priser. Vi kan også sette opp Linux-routere av din gamle hardware, med tjenester som NAT og web-cache. Les mer på våre tjenester-sider.






Web-styrte mailinglister!
Vi har satt opp mailman, og kan nå tilby mailinglister folk selv kan administrere via en internet-browser.






CLS tar over tjenester etter FeskarNett!
Copyleft Software har nå tatt over drift og ansvar for alle internet-tjenester for FeskarNett Systems. Vi oppfordrer alle som er berørt av denne flyttingen om å kontakte oss så vi kan klarlegge videre samarbeid.






FIX får nytt oppringtnummer!
FIX har nok en gang byttet nummer på oppringt-noden. Heretter må du ringe 23 36 18 05 for å nå FIX direkte med modem. Har du internet, bør du i stedet benytte telnet mot fix.no.






bzzzt.fix.no åpner igjen!
Vår ikke-kommersielle server bzzzt er igjen oppe, etter nesten et halvt års nedetid. Med den kom også filområdene til FIX, og ftp.fix.no tilbake. Vi ber brukere på FIX som hadde login på denne maskinen, eller mener de bør ha login nå, om å kontakte oss.





Har du en nyhet du tror vil interessere oss? Er det noe som har skjedd på Copyleft som vi har glemt å si i fra om? Send det du har til oss.

FIDELMP3 NorgeLeftistFluxpod Information eXchangeCopyleft Software

Last updated, 20010227, Daniel Mikkelsen

 




INFO

FOLK

NYHETER

PROSJEKTER

TJENESTER

RESSURSER

LET